Decaf
Cooperativa Indigena del Cauca, Colombia (Sugarcane DECAF) Specialty Coffee
Origin: Cauca, Colombia
Process: Sugarcane Decaf
Farms: Centra Cooperativa Indigena del Cauca
Altitude: 1500 – 2100m
Varieties: Castillo, Colombia, Caturra MIX
SCA Score: 86
Procesul de decafeinizare Sugarcane( trestie de zahăr) are ca rezultat boabe de cafea delicioasă, subtila si dulce. Fiind un produs natural, procesul este etichetat ca „decofeinizat în mod natural”.Procesul în sine începe cu (ai ghicit), trestie de zahăr! Trestia de zahăr este folosită pentru a face melasă, care este apoi fermentată pentru a face etanol. Etanolul este apoi amestecat cu acid acetic (oțet) pentru a crea un compus natural numit acetat de etil. Înainte ca amestecul să fie aplicat pe boabe, boabele în sine sunt mai întâi gătite la abur la presiune scăzută. Acest lucru ajută boabele de cafea să se umfle și să atingă nivelul de umiditate ideal pentru extracția cofeinei. Boabele de cafea sunt înmuiate în apă împreună cu acetatul de etil. Acetatul de etil se leagă apoi de sărurile naturale din interiorul boabelor de cafea, care extrage cofeina. Procesul durează aproximativ 24 de ore și elimină aproximativ 98-99% din cofeină, lăsând o cafea ușoară, fină, cu dulceață naturală și aciditate medie. Decaf este o modalitate excelentă de a savura o cafea grozavă fără să vă faceți griji cu privire la efectele secundare ale excesului de cofeină, având aceleași beneficii pentru sănătate ca și cafeaua obișnuită, dar niciunul dintre efectele secundare.
Femeile însărcinate, adolescenții și persoanele care iau anumite medicamente ar putea dori, de asemenea, să aleagă cafeaua fara cofeina în locul cafelei obișnuite.
Este prajita omniroast fiind recomandata oricarui tip de preparare.
De ce proaspat prajita
Diferenta principala intre o cafea proaspat prajita artisanal si cafeaua cu brand sau comerciala este GUSTUL.
Diferenta vine in primul rand din filosofia de vanzare ale celor doua tipuri de cafele, una este orientata spre volum, iar cealalta este orientata spre calitate.
Date fiind necesarul de volum al cafelei comerciale, costurile de marketing si limitarile logistice, companiile opteaza pentru achizitii foarte mari de acelasi tip de cafea verde (uneori de calitate medie spre joasa), grade de prajire mai intense care sa asigure o viata la raft cat mai lunga si un gust constant pe termen lung.
Prin comparatie, prajitoriile artizanale folosesc cafele de calitate superioara, provenite din loturi mici, cu caracteristici speciale in ceea ce priveste gustul si aroma. Cafeaua artizanala ofera o varietate foarte mare a gustului si aromei datorita calitatii intrinseci a boabelor de cafea de origini si a modului de prajire.
Microprajitoriile prajesc cafeaua pentru a optimiza gustul functie de particularitatile soiurilor dar si functie de modul de preparare. Proprietatile aromatice ale cafelei se modifica in timp si se estompeaza pe masura ce trece mai mult de cand a fost prajita.
Prajirea mai intensa a cafelei comerciale mascheaza defectele prezente in boabele verzi, prezente la cafelele de calitate inferioara si afecteaza proprietatile aromatice deoarece uleiurile volatile, care dau gustul cafelei, sunt înlocuite cu un gust unic și binecunoscut de multă lume și anume cel amărui, ars, pământiu.
Prajitoriile artizanale comercializeaza produsele la cateva zile de la prajire pastrand toate proprietatile aromatice ale cafelei.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.