Costa Rica
Costa Rica este țara unde se cultivă de cel mai mult timp in America de Sud cafea de plantație. In Costa Rica cultivarea cafelei Robusta este interzisa.
Conditiile de clima si altitudinea de cultivare de 1200- 1500m sunt ideale pentru cultivarea cafelei iar cea mai buna cafea Arabica este cea care provine din zona Tarraz. Acest tip de cafea Arabica este cultivat în întregime fără pesticide, îngrășăminte artificiale și se prelucreză încă manual.
Cafeaua din Costa Rica are un corp fin, o aromă excelentă, gust picant și aciditate ideală cu note de caramel, ciocolata si nuci.
Este prajita omniroast fiind recomandata oricarui tip de preparare.
De ce proaspat prajita
Diferenta principala intre o cafea proaspat prajita artisanal si cafeaua cu brand sau comerciala este GUSTUL.
Diferenta vine in primul rand din filosofia de vanzare ale celor doua tipuri de cafele, una este orientata spre volum, iar cealalta este orientata spre calitate.
Date fiind necesarul de volum al cafelei comerciale, costurile de marketing si limitarile logistice, companiile opteaza pentru achizitii foarte mari de acelasi tip de cafea verde (uneori de calitate medie spre joasa), grade de prajire mai intense care sa asigure o viata la raft cat mai lunga si un gust constant pe termen lung.
Prin comparatie, prajitoriile artizanale folosesc cafele de calitate superioara, provenite din loturi mici, cu caracteristici speciale in ceea ce priveste gustul si aroma. Cafeaua artizanala ofera o varietate foarte mare a gustului si aromei datorita calitatii intrinseci a boabelor de cafea de origini si a modului de prajire.
Microprajitoriile prajesc cafeaua pentru a optimiza gustul functie de particularitatile soiurilor dar si functie de modul de preparare. Proprietatile aromatice ale cafelei se modifica in timp si se estompeaza pe masura ce trece mai mult de cand a fost prajita.
Prajirea mai intensa a cafelei comerciale mascheaza defectele prezente in boabele verzi, prezente la cafelele de calitate inferioara si afecteaza proprietatile aromatice deoarece uleiurile volatile, care dau gustul cafelei, sunt înlocuite cu un gust unic și binecunoscut de multă lume și anume cel amărui, ars, pământiu.
Prajitoriile artizanale comercializeaza produsele la cateva zile de la prajire pastrand toate proprietatile aromatice ale cafelei.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.