Ethiopia Guji Sasaba este o cafea de specialitate proaspăt prăjită, atent selecționată de fermierii din regiunea Guji. Stația de prelucrare Sasaba adună cafeaua primită de la peste 500 de mici fermieri care lucrează pe dealurile din jurul morii umede. La fel ca o mare parte din Kercha, micile terenuri din jurul Sasaba stau la altitudini mari în jurul valorii de 2000 de metri. Micii fermieri Sasaba sunt un amestec de fermieri Gedeo și Guji, dintre care mulți au locuit aici de generații, cultivând cafea de zeci de ani. Cafeaua lor crește pe versanții dealurilor din jurul Sasaba, umbrite de un amestec de copaci forestieri existenți și cei plantați de fermieri.
Statia Sasaba lucreaza cu cei mai experimentati fermieri din zona. Aceștia sunt fermieri care au fost bine pregătiți și au dovedit că produc in mod constant cafea de înaltă calitate. Lucrând singuri, ar fi mai greu pentru acești fermieri să își comercializeze și să-și vândă cafeaua. În trecut, aceștia și-ar fi vândut productia direct catre comercianti privati la preturi mici. Acum, stația de spălare Sasaba le plătește o primă pentru cafeaua lor (atâta timp cât îndeplinește standardele de calitate ale fabricii). Totodata, Tsegaye, fondatorul Sasaba, oferă instruire micilor fermieri pentru a îmbunătăți calitatea. Compania are o relație foarte strânsă cu fermierii cu care lucrează, întotdeauna gata să dea o mână de ajutor – fie ca înseamnă transport pentru urgențe medicale sau împrumuturi în lunile slabe ale sezonului ploios. „Suntem alături de ei, orice se întâmplă”, spune Tsegay, „și din această cauză, ei sunt alături de noi”, adaugă el. Acest lucru duce la o spirală pozitivă, atât micile exploatații, cât și fabricile beneficiază de cafea mai bună și de vânzări mai bune.
La stația de spălare Sasaba, cireșele roșii sunt colectate de la sfârșitul lunii octombrie până în decembrie și aduse la stația de spălare. Cireșele, destinate prelucrării spălate, sunt prelucrate la fața locului și fermentate timp de aproximativ 48 până la 72 de ore înainte de a fi așezate pe paturile de uscare timp de aproximativ 7 până la 8 zile. Cafelele naturale sunt uscate de obicei timp de 15 până la 20 de zile.
Tară origine: Ethiopia
Regiune: Sidamo Guji
Stație de procesare: Sasaba
Procesare: Spălare
Varietate: Heirloom
Altitudine: 1800 – 1900 m
Note: Ciocolată neagră, iasomie, portocală
Recenzii
Nu există recenzii până acum.