O scurtă istorie a soiurilor de cafea din Kenya
Misionarii francezi au transportat semințe de cafea bourbon de pe insula Bourbon (cunoscută acum ca insula La Réunion) pe țărmurile Keniei la sfârșitul anilor 1800. Grupul de misionari a stabilit o misiune în Bura, în județul Taita Taveta, lângă Mombassa. De acolo, semințele s-au răspândit în Kenya în mâinile primilor fermieri de cafea din Kenya.
Povestea poporului Ndaroini
- Grup de cafea format din 1400 ferme în zonele înalte din Nyeri.
- Produce cafele spălate și anaerobe de înaltă calitate AA și AB.
- Cultivatorii cei mai bine plătiți din Kenya, 100 Ksh (egal cu 1,00 USD) pe kilogram de cireșe de cafea.
Ndaroini in limba Swahili inseamna loc de odihna. Grupul Ndaroini a ales acest nume pentru că obisnuiau sa parcurga distante mari pentru a livra recolta. După zile întregi de cules, erau nevoiti sa mearga ore intregi până la stația de spălare Gichathaini. Nu puteau ramane peste noapte și trebuiau să se întoarcă la locul lor de odihnă, Ndaroini. Pe măsură ce grupul a crescut, saturandu-se de strabatut distantele mari, au visat la stația lor de spălat la doar o aruncătură de băț de casele lor. Cu toata opozitia statiei de spalare de la Gichathaini, Ndaroini au reusit dupa ani de eforturi sa aibe propria statie de spalare. Grupul are doi eroi; regretatul Geoffrey Mugetha și Muthoni Maathai. În 1984, acești președinți au reusit sa obtina de la guvern 2,5 acri de teren pentru construirea stației de spălare. In timpul recoltei din ’84, Ndaroini și-au deschis stația de spălare care până în prezent este una dintre cele mai apreciate din districtul Nyeri.
Tară origine: Kenya
Regiune: Nyeri Ndaroini
Procesare: Spălată
Varietate: Arabica
Note: Mure, cacao, lămâie, zmeură, migdale
Recenzii
Nu există recenzii până acum.