Ethiopia Sidamo 1 Grade, Gora Kone
Zona geografica – Sidamo / Nensebo
Statia de spalare – Gora Kone
Note
Gust bogat cu arome de Lămâie, Ciocolată cu lapte, Floare de portocal, Piersică.
Aciditate citrică și malică puternică și vibrantă, senzație catifelată medie.
Foarte dulce.
Procesare – Spalata
Varietate – Heirloom
Anul recoltei – 2020
Cupping score – 88
Altitudine 1950-2050
Stația de spălat Etiopia Gora Kone:
Dacă călătoriți în sudul Etiopiei, traversați celebra regiune a cafelei Sidama. Odată ajuns acolo, puteți fie să luați drumul către Yirgacheffe și Guji, fie să luați drumul mai puțin parcurs către Nensebo, West Arsi. Oamenii nu recunosc Nensebo ca o regiune de cafea de specialitate bine-cunoscută. Dar din ultimii ani, cumpărătorii știu că Nensebo oferă un potențial mare de cafea. Dovadă o găsim în Cupa Excelenței 2020 Etiopia unde mai multe loturi au făcut licitația internațională. Dar pe lângă cafelele de licitație COE, stația de spălat Gora Kone îl pune și pe Nensebo pe harta cafelei de specialitate.
Găsiți stația de spălat Gora Kone lângă râul Nensebo și satul Werka. Este greu să ajungi acolo cu mașina pentru că este un loc îndepărtat. Dar, odată ajuns acolo, ești întâmpinat cu bunătate la intrarea în gară. Gora Kone se aprovizionează cu cafea de la 700 – 800 de mici fermieri de cafea, dar acest lucru variază în fiecare sezon. Toți micii fermieri din Nensebo dețin terenuri nu mai mari de 3 hectare. Dacă vizitați o fermă, veți găsi plantele de cafea bine acoperite de arbori de wanza și salcâm. Cultivarea cafelei la umbră este o practică naturală pe care mulți fermieri o adoptă fără îndoială.
Prelucrare la statia de spalare
Stația de spălare Gora Kone procesează atât cafea spălată, cât și cea naturală. La sosire, lucrătorii stației curata și fermentează cafeaua în recipiente mari de apă timp de 42 până la 46 de ore. Apoi, împrospătează apa la fiecare 12 ore până când cafeaua este gata pentru uscare. Dar înainte de a fi așezați pe paturile de uscare, muncitorii spală caferaua cu apă din râul Gerenbicho, un afluent al râului Nensebo. Uscarea cafelei durează de la 10 până la 12 zile. După aceasta, lucrătorii stației împachetează cafeaua și le pun la „odihnă” pentru o perioadă de 30 de zile. Boabele procesate natural se usucă la soarele Nensebo timp de 15 până la 18 zile.
Cafeaua Gora Kone sunt etichetate ca fiind Sidamo
Nensebo nu aparține regiunii oficiale a regiunii Sidama. Cu toate acestea, cumpărătorii de cafea încă etichetează cafeaua din această cafea nou-găsită Woreda drept cafele Sidamo. Acest lucru se datorează faptului că profilul de aromă al cafelei Nensebo are gust ca cel clasic Sidamo.
Profilul aromei
Oferim atat cafele spalate cat si naturale. Pentru Gora Kone’s spălate, căpriușii noștri notează cafele curate, strălucitoare, cu bergamotă, portocale, piersici; o ceașcă dulce și clasică Sidamo. Naturalele dau adesea o ceașcă dulce intensă, cu gusturi explozive de fructul pasiunii, ananas, completate cu note de vin.
50 cu 180
Recenzii
Nu există recenzii până acum.