Uncategorized

De ce o ceașcă de cafea e bună pentru sănătate

În trecut consumul de cafea era asociat cu riscuri ale sănătății. Însă ultimele studii prezintă cafeaua ca fiind benefică pentru sănătate.

Studiile din ultima perioadă demonstrează ca faptul că ar exista un efect protectiv al cafelei. Unele studii prezintă o legătură între consumul de cafea și reducerea riscului de cancer de colon. Mai mult decât atăt, în 2017 a fost publicat un studiu a urmărit o jumătate de milion de consumatori de cafea din Europa, de-a lungul a 16 ani. Rezultatele au arătat că cei care au consumat mai multă cafea ai avut un risc redus de boli de inimă, accident vascular cerebral sau cancer.

Cauză și efect

Cu toate acestea, toate aceste cercetări s-au bazat pe date despre populație – ceea ce nu confirmă cauza și efectul.


Persoanele care consumă cafea ar putea pur și simplu să aibă o stare de sănătate mai bună decât persoanele care aleg să nu o facă, spune Peter Rogers, care studiază efectele cofeinei asupra comportamentului, dispoziției, vigilenței și atenției de la Universitatea din Bristol. Asta în ciuda obiceiurilor lor de viață nesănătoase, așa cum se găsește în cercetările lui Gunter.

„Unii oameni au sugerat că ar putea exista un efect protector. Ceea ce este oarecum controversat, deoarece se bazează pe dovezile populației”, spune el.

Efecte din viața de zi cu zi

Deși s-ar putea să nu ajute într-o zi încărcată la locul de muncă, Gunter spune că dovezile disponibile și actualizate sugerează că consumul a până la patru cești de cafea pe zi ar putea avea beneficii pentru sănătate, inclusiv un risc mai mic de boli de inimă și cancer.

„Este de bun simț că dacă bei prea mult din ceva, probabil că nu este bine pentru tine. Totuși nu există dovezi puternice că să bei câteva căni pe zi este rău pentru sănătate”, spune el. „Dacă e ceva, este opusul”.

Vezi aici sortimentele noastre de cafea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.