Diverse

4 secrete pentru a face cafeaua perfectă

Iubești cafeaua, dar nu reușești să obții gustul și aroma perfectă? Dar nu reușești să obții acel gust și aromă. Nu îți face griji … Suntem aici pentru a vă spune câteva sfaturi secrete pentru a face o ceașcă perfectă de cafea.

A face cafea ca un profesionist nu este atât de dificil pe cât ar putea părea. Tot ce aveți nevoie sunt ingrediente de înaltă calitate și puțină practică. După ce cunoașteți procedura corectă și aveți tipul potrivit de ingrediente, va fi floare la ureche.

Ia niște boabe de cafea proaspete

Țineți minte un lucru: nu puteți face o ceașcă de cafea perfectă cu ingrediente inadecvate. Primul și cel mai important ingredient sunt boabele de cafea. Gustul și aroma cafelei sunt la fel de bune ca și calitatea boabelor de cafea.

Cumpărați întotdeauna boabe de cafea proaspete ce pot fi depozitate până la o săptămână. Cumpărarea unui stoc uriaș și depozitarea acestuia pentru o perioadă mai lungă de timp pot masca prospețimea boabelor. Acest lucru vă poate afecta aroma și calitatea cafelei. În plus, boabele prăjite depozitate pe termen lung nu au un gust excelent.

Păstrați boabele în mod corespunzător

După ce ați cumpărat boabele proaspete, următorul pas este să le păstrați corect. Acest lucru se face pentru a le menține prospețimea. Ar trebui să le depozitați într-un recipient închis etanș.

Expunerea la oxigen și lumină schimbă boabele prăjite. În plus, nu puneți la frigider boabele prăjite. Acest lucru poate face ca boabele să absoarbă umezeala și să devină umedă.

Vezi și: Cafea boabe Lavazza

Folosiți apă de bună calitate

Calitatea apei poate afecta și gustul cafelei. Apa de la robinet conține de obicei clor și alți compuși cu arome proaste. Aceste molecule pot distruge aroma originală a produsului.

Pentru a evita această problemă, puteți folosi apă de izvor îmbuteliată sau apă de la robinet după ce ați trecut-o prin filtre. Unele minerale esențiale sunt bune de îndepărtat fără a provoca o schimbare a gustului sau mirosului.

Preparați cafeaua la temperatura potrivită


Acesta este ultimul și cel mai important pas în prepararea cafelei. Este nevoie de o îngrijire suplimentară, deoarece trebuie să mențineți temperatura potrivită. Dacă temperatura nu este menținută, gustul poate fi afectat.

90-95 grade Celsius este considerată temperatura adecvată pentru preparare. Această temperatură permite extragerea maximă a aromei. Dacă temperatura este mai mică, va avea ca rezultat o extracție mai mică a aromei. În mod similar, dacă temperatura este peste cea optimă, aceasta poate afecta în continuare gustul cafelei.

Se folosesc diferite tehnici în funcție de alegerea personală și gustul dorit. În sistemul de presă francez, sunt necesare 2-4 minute de contact. Cu toate acestea, în sistemul Espresso de cafea, sunt necesare doar 20-30 de secunde de contact.

Există o mulțime de moduri diferite de a prepara cafea. Chiar și procedura diferă de la persoană la persoană. Fiecare își iubește propriul mod de a face. Dar utilizarea acestor sfaturi și trucuri vă poate oferi cea mai bună experiență posibilă. Deci ce mai aștepți! Faceți-vă propria ceașcă cu cafeaua perfectă folosind aceste sfaturi secrete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *